Moziajánló

3/02/2016 04:31:00 de.

Sziasztok!

Elérkezett a Március!

Én például úgy vagyok vele, hogy húúúú.. ebből az évből is már mennyi eltelt. Nagyon várom a tavaszt, nagyon várom a virágokat, a madarakat a szép időt a napsütést, ezért úgy döntöttem kitűzött célként várom a jó időt. 

Ahogy facebook olvasóink már láthatták ígértem egy moziajánlós bejegyzést, azokra a napokra, amikor sajnos csak a moziig érdemes elmenni, a rossz idő miatt. A moziajánlót nem kimondottan hónapra bontanám le, olyan filmeket olvashattok, amiket én szívesen megnéznék az elkövetkezendőkben. 


A dán lány

amerikai-angol életrajzi dráma 

rendező: Tom Hooper
író: David Ebershoff
szereplők: 
 Gerda Wegener -Alicia Vikander
Einar Wegener / Lili Elbe - Eddie Redmayne


Első körben mindenképp ezt említeném (-igaz sajnos már a moziban kevésszer látható) de Eddie Redmayne egy olyan színész, akit jelen pillanatban az egyik legtehetségesebbnek tartok. Legutóbb olvashattátok Inspiráló filmjeim között amikor is Stephen Hawking megformálásáért tavaly Oscar díjat kapott, most pedig ugyancsak jelölt volt, A dán lányban alakított karakteréért. Idén a Gerdát játszó Alicia Vikander nyerte el a legjobb női mellékszereplő Oscarját.

Nézzük a történetet: Koppenhága, 1926. Einar Wegener (Eddie Redmayne) és Gerda Wegener (Alicia Vikander) művészházaspár, a férfi nagy sikereket arat tájképeivel. A kevésbé elismert Gerda köztiszteletben álló polgárok portréfestője. Boldog házasságban élnek, bár a személyes és a művészi megvilágosodás eddig mindkettejüket elkerülte. Mindez változni kezd, mert egy napon Gerdának gyorsan be kell fejeznie egy portrét, ezért megkéri a férjét, hogy öltözzön nőnek és legyen a modellje. Az élmény sorsfordító erejű, Einar rájön, hogy Liliként tudja kifejeznie valódi énjét, és elkezd nőként élni. Gerda váratlanul rádöbben, hogy új múzsája lett, ami kreatív lendületet ad művészetének. A házaspár azonban kénytelen szembenézni a társadalom rosszallásával. Elköltöznek hazájukból és a jóval toleránsabb Párizsban telepednek le. Gerda karrierje szárnyalni kezd. Házasságuk új tartalmakkal telítődik, de nem minden feszültség nélkül. Gerda azonban folymatosan támogatja párja törekvését, hogy fizikailag is nővé alakulhasson. Egymásnak köszönhetően mindketten bátorságra tesznek szert, hogy merjék vállalni valódi önmagukat.

Támadás a Fehér Ház ellen - London ostroma  
 műfaj: akció
szereplők
 Mike Banning- Gerard Butler
Benjamin Asher-  Aaron Eckhart
Speaker Trumbull- Morgan Freeman
Mason- Jackie Earle Haley
Lynn Jacobs- Angela Bassett
Leah- Radha Mitchell


Egy-két hónappal ezelőtt véletlenül láttam meg az előzetesét. Nagyon megörültem neki, hiszen az első részt alig akartam megnézni, végül annyira izgultam a film alatt, hogy végre sikerüljön kiszabadítani az elnököt mint még soha. Nagyon izgalmasra sikeredett tehát az első rész, emiatt különösen várom a másodikat. Nehogy elfelejtsem megemlíteni Morgan Freemant, akit bármelyik filmben látok, mindig szenzációsan alakít, ezért is az egyik nagy kedvencem a "régi motorosok"  közül. Az előzetesről még annyit, hogy az első részhez képest, nekem ez túl-túl-túl látványos, de majd meglátjuk :)
 A történet: A nagysikerű Támadás a Fehér Ház ellen című film folytatása, amely Londonban játszódik. A brit miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, és temetése kötelező minden nyugati vezető számára. De ami a világ legjobban őrzött eseményének indul, kiderül, hogy egy jól tervezett halálos támadás a világ legbefolyásosabb emberei ellen, hogy elpusztítsák a brit főváros összes nevezetességét. Csak 3 ember tudja megállítani ezt: az Egyesült Államok elnöke, a titkosszolgálat vezetője és egy brit MI-6 ügynök, aki jogosan nem bízik senkiben. * ELŐZETESÉRT KATTINTS IDE *
Március 10-től látható a mozikban. 



Mielőtt megismertelek
 műfaj: romantikus dráma
szereplő(k): 
 Emilia Clarke
 Sam Claflin
 Jenna Coleman

Ismerős lehet többek számára a cím, hiszen Jojo Moyes könyvéből készült film. 

 

A történet: Louisa “Lou” Clark születése óta, immár huszonhat éve egy csendes angol kisvárosban él, a városka egyik kávézójában dolgozik. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait… Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról? 
A mozikban június 16-tól lesz látható.  

Jégkorszak 


Nem lehetünk elég idősek a mesékhez, én pedig ennyi idős létemre is imádom őket, ha a Jégkorszakról van szó akkor meg pláne. :) Elérkezik hozzánk a nyáron ismét Manfred, Sid és Diego, na meg persze a motkány, aki ismét nagy kalamajkát okoz nekik. 
A történet: Manny, Diego és Sid, ja meg a Motkány igencsak megélték a Harmadkor viszontagságait, a jegesedéstől kezdve a felmelegedésen át a kontinensvándorlásig, amit egypár túlélt dinó is színezett, de az összefogásuknak köszönhetően mindig is sikeresen keveredtek ki eme vészes időszakokból. Az ötödik részben pedig egy meteorrajjal kell szembenézniük,a mi ugyancsak kipusztíthatja az egész földi életet.
Amerikai bemutató július 22, a magyar bemutató csak ezután érkezik 2016. július. 

Márciusban a mozikban: Agyas és agyatlan (03.03), Zootropolis (03.03),
A beavatott-sorozat: A hűséges (03.10.), Csokoládé (03.10.) ,

Egy orült pillanat (03.10.) , A zarándok - Paulo Coelho legjobb története (03.17), Janis – A Janis Joplin-sztori (03.17.) Kun fu Panda (03.17.) Mindenáron esküvő (03.17.), Zoolander 2. (03.17.) ,
Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (03.24.), Bazi nagy görög lagzi 2. (03.31.), Eddie a sas (03.31.)


Remélem lesz köztük olyan amit szívesen megnéznétek :) Addig is válogassatok márciusban megjelenő filmek közül :) Ha pedig már mennétek is a moziba a CINEMACITY oldalán már foglalhattok is helyet! :)
Eszter
forrás: port.hu, cinemacity.hu
___________________________________________
Facebook oldalunk egy kicsit megújult fotókkal várja a látogatókat, hiszen mi is nagyon várjuk a tavaszt ezért szerettük volna feldobni hangulatában is az oldalt. Reméljük továbbra is szívesen olvastok és látogattok bennünket :) 
Facebook:  https://www.facebook.com/mindiglegyboldog1/
Instagram : https://www.instagram.com/alwaysbehappy2/

Ha kérdésetek, kérésetek van az oldallal kapcsolatosan vagy érdekelne egy -egy téma amiről szívesen olvasnátok, esetleg tanácsra, segítségre egy jó szóra lenne szükségetek kérünk titeket keressetek meg minket emailben: mindiglegyboldog@gmail.com. Várjuk leveleiteket szeretettel!




You Might Also Like

0 megjegyzés