2016 beauty trendek ~ divat, smink, frizura

1/09/2016 09:49:00 de.


Sziasztok!

Reméljük mindenki sikeresen túlélte az első hetet, most pedig, hogy trendik legyetek idén bemutatjuk Nektek a legújabb stílusokat, amik idén hódítani fognak  mind divatban, mind frizurában és sminkben.

Tavaly a marsala szín hódított, most pedig a Pantone vállalat gondolt egy nagyot és idén két színt is kitalált Nektek :) Ahogy már facebook olvasóink értesülhettek róla az idei év színe: rózsakvarc, de a szakemberek kigondoltak még egy színt 2016-ra, ez pedig a derűs kék (babakék) , ami pedig a rózsakvarcból következik.Azt gondolom, (személy szerint nem vagyok rózsaszínes), hogy a rózsakvarc szín gyönyörű, letisztult és lágy szín, ahogy a derűs kék is, nekem kifejezetten tetszik. 

Kezdjük elsőként a divattal

2016 több változást is hoz a divatban, főként a régi évtizedekben lévő divat ismét hódítani fog, előkerülnek a "puffos ujjú" ruhák, az ejtett vállú továbbá a csíkos is divatos lesz az idei évben. 

Első körben ne feledkezzünk el a famerokról, ami talán sosem megy ki a divatból. Ez most sem lesz másképp: a szakadt fazon az idei évben is nagy lelkesedésnek örvend, de egy kicsit elegánsabb

stílusban. A barna és a fehér szín is hódít a farmerban, amit egy kockás inggel lehet feldobni. Trendi lesz a bokánál rojtos farmernadrág, ami olyan hatást kelt, mintha Ti vágtátok volna le az alját. 
Ahogy már említettem a csíkos ruhák idén hódítanak, tehát ha nem akartok lemaradni és szeretitek mindenképp szerezzetek be a nyárra főként élénk színekben :) 
A fodros darabok is nagy divatnak örvendenek 2016-ban. 
Ahogy már tavaly is előfordult ilyesmi, idén már divatban lesz a hálóing szerű ruha utcára. Úgy érzem ezt a fazont még a divattervezők sem gondolták ki teljesen, de aki kipróbálná íme néhány példa: 




A fehér blúzról sem feledkezzetek el idén, az örök klasszikus most is visszatér, de egy kicsit eltér a már megszokottól. 

Ahogy említettem már az ejtett vállú fazonok is nagyon divatosak lesznek, a divattervezők azt tanácsolják, hogy ezek a darabok pont azért ejtett vállúak, hogy a nyakat és a vállat látni lehessen, ezért nagyon kiábrándító lehet a melltartópánt.  Erre érdemes odafigyelni.



Térjünk át a sminkre: Ahogy az idei trendszín a kék, úgy jelenik meg a sminkben is. 
2016-ban a természetesség és az élénkebb színek vetekszenek majd egymással, ezért mind a kettőt bátran viselhetitek majd. 
A kék szemhéj nagy népszerűségnek örvendhet, ezért érdemes kipróbálnotok a kék összes árnyalatait. 

Ahogy említettem a natúr és az élénkebb változat is hódít majd. Ha utóbbit választjátok idén fontos, hogy vagy az ajak vagy a szem legyen hangsúlyos. Ha az ajak, akkor idén sem hagyjátok ki a vörös rúzst. Ezt variálhatjátok úgy is, hogy a szem naturális marad, míg az ajkaitokra pedig vörös rúzst használtok.



2016 nyarán a bronzos, csillogó bőr is nagyon divatos lesz, de az egész évben használhatjátok ezt az árnyalatot. Érdemes beszerezni bronz színű szemhéjpúdert ami leggyakrabban minden bőrszínhez, szemszínhez passzol. Ha pedig nem szívesen tennétek a szemetekre akkor akár csak az arccsontodat bronzosítod, így is trendi lesz a sminked :) 
Az extrém tusvonal (többféle színnel, nem csak feketével ) és a szempillák is nagy hangsúlyt kapnak az idei évben. 

 Utolsóként a frizura divatot mutatom be, mi lesz idén a divatos, milyen színek hódítanak majd. 

Idén a legjobbak kipróbálhatják a frufrukat is, melyek kihangsúlyozhatják az arcvonásokat, szemeket. Ha igazán merészek vagytok, fodrászotok többféle frufruvágási technikával is megismertethet titeket, hiszen nem csak az egyszerű egyenes divatos. 
Továbbá a konty és a lófarok sem megy ki a divatból.  Színekben aki szereti a szőkét mindenképp próbálja ki vagy tartson ki mellette, hiszen a természetesebb napszítta szőke tincsek idén népszerűek lesznek.

Az ombre és a balayage után itt az új stílus a pinwheel, amelyről a fodrászinfó.hu így ír: "A Pinwheel hajfestési technika során nagyobb leválasztott panelekkel és általában egymáshoz közel álló árnyalatokkal dolgozunk, hiszen a technika lényege az, hogy a frizurát összefésülve remek színkompozíciókat hozzunk létre. A hajat általában 10 egyenlő részre osztjuk a fejbúbtól indulva. A panelek és színek számának variálásában pedig csak a képzeletünk szab határt."






A pixie fazon idén is nagyon trendi lesz, hullámosan vagy dúsra szárított változatban. 
A lófarok és  a középen vagy az oldalt elválasztott frizurát is választhatjátok 2016-ban.  










A vizes hatású haj is népszerű lesz, akárcsak a fonás mint már említettem, amely sosem megy ki a divatból. 
Ahogy a lágy hullámokkal kombinált félhosszú haj sem.
Nőies hajviselet lesz 2016-ban minden, ami konty: főleg a francia típusú. Az előző évek divatjához képest a fejtetőről lekerül a tarkó magasságába, a szoros, mértani pontosságú letisztultságot pedig felváltják a laza, kócos, tökéletlen kontyok.










Remélem a továbbiakban is velünk tartotok és azt is hogy ebben a bejegyzésben is találtok kedvetekre valót, olyat ami az idei évben tetszeni fog a számotokra. 

Ahogy észrevehettétek a blog egy kicsit megváltozott a kinézetében, szerettem volna Nektek egy kis újítást a blogon, reméljük Nektek is tetszeni fog. 
A facebook és az instagram oldalunkat is látogassátok sok érdekesség vár ott titeket, továbbá facebookon egy kis kreatív dolgot találtunk ki nektek bővebben ITT olvashattok róla.  

Mindenkinek jó hétvégét kívánunk :) 

Eszter





források: femina.hu, nlcafe.hu, fodraszinfo.hu, bien.hu

You Might Also Like

0 megjegyzés