Mitesszeres bőr ellen!

5/26/2015 12:02:00 du.

Sziasztok!


Most egy olyan témával foglalkozom, amivel gondolom már sokszor találkoztatok, de sokakat érdekelhet, érinthet. 
Egyik barátnőm adta az ötletet, de úgy gondolom, hogy szívesen vennétek néhány tippet a mitesszeres/pattanásos  bőr ellen.

Mi is az az akne?

Az akne - pattanás, mitesszer- akkor jön létre, ha bőrben található faggyúmirigyek nyílása eltömődik, majd aztán emiatt begyullad. 
Az akne jellemzően az arcon, nyakon, háton, mellkason esetleg vállon jelenik meg. 


Az akne kialakulásához többféle okok vezethetnek. 
A faggyú túltermelése, az elhalt hámsejtek nem megfelelő hámlása, emiatt a bőr szőrtüszőinek irritációja, illetve a baktériumok elszaporodása.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/299/mi-az-az-akne
Miteszerek (nyílt comedók). Ezek hasonlítanak a zárt comedókhoz, azonban sötétre elszíneződnek és a bőr felszíne felé nyíltak, így a tartalmuk ki tud ürülni. Pattanások. A pattanások a bőr felszínéből kiemelkedő pirosas foltok, melyek a szőrtüsző gyulladása vagy fertőzése miatt alakulnak ki.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/299/mi-az-az-akne
  - a faggyúmirigyek túltermelődése
  - hiperkeratózis (vagy hiperkeratinizáció) a bőr külső rétegének megvastagodását jelenti. Az elhalt, elszarusodott bőrsejtek rendellenes hámlása eltömíti a faggyúmirigyek csatornáit és így megzavarja vagy meggátolja a faggyú kiengedését.
  - Mikrobális kolonizáció - A bőrön élő alapvetően ártalmatlan  baktériumok összegyűlhetnek és ekkor elfoglalhatják az eltömődött szőrtüszőket, így pattanásokat, kiütéseket, csomókat vagy cisztákat okozva.
-  Gyulladás- A fentiek következménye a piros és gyulladt bőr. Az akné súlyos eseteiben a szőrtüsző fala kifakad a gyulladás kései fázisában.


 Az akne kialakulásában a hormonok is főbb szerepet játszanak, főképp a pubertás korban kezd el kialakulni. Ilyenkor általában szervezetünk több faggyút termel ez hozzájárul az akné kialakulásához. 
Általában a pattanásos bőr a tinédzserkor után abbamarad, de felnőttkorban a hormonális problémákkal küzdőknél is alakulhatnak ki mitesszerek, továbbá  a stressz  és a különféle fűszeres ételek is befolyásolhatják.
  A génekről szintén ismeretes, hogy hozzájárulhatnak az akné kifejlődéséhez. Így ha mindkét szülő szenvedett tőle, úgy nagyobb annak az esélye, hogy a gyermek életében is kialakul a bőrprobléma.


A következőkben próbálok számotokra olyan segítséget adni, amely hatásos lehet az arcbőrötökre. 

Személy szerint tini koromban nagyon pattanásos voltam. Első körben én kipróbáltam mindenféle tonikot, krémet, arclemosót, ami létezett a Garniertől kezdve a Clean&Clear-en keresztül.
Sajnos egyik sem vált be igazán, a bőröm csak vörös lett, ami valószínűleg azt jelezte, hogy érzékeny, allergiás vagyok ezekre a csodaszerekre. Természetesen javaslom a tonikokat, de inkább próbálgassátok, mert ha hasonlót tapasztaltok, mint én valószínűleg nem az lesz a megfelelő Nektek. 
Miután kissé nőttem a tinikorból észrevettem, hogy a napfény nagyon sokat segít a helyzetemen. A nyár alkalmával szépen elmúltak a pattanások, nem azt mondom 100%-osan, de látható és érezhető volt a végeredmény. 

Teafaolaj: Ezt is tudom javasolni számotokra, én is használtam. Bátran próbáljátok ki, mert természetes növényi eredetű, melynek antibakteriális hatása van. 
 Kifejezetten kapható bioboltokban fiola nagyságú teafaolaj, melyet nem kell már hígítani sem, hanem adagolófejjel van ellátva, így sokkal könnyebb a pattanás kezelése is. 

Méz: az egyik olyan "csodaszer" ami sok mindenre felhasználható. A megfázásra, de még a pattanásokra is nagyon jó. Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása mellett, olyan vitaminokat tartalmaz, amely megakadályozhatja a pattanás kialakulását. Megpróbálhatjátok, hogy csak egy cseppet magára a pattanásra vagy az egész arcra pakolásképp. 

Avokádó,  aloe vera és kamilla : személy szerint sosem használtam avokádót, megpróbálhatjátok, továbbá az aloe verát is. Mindegyik gyulladáscsökkentő és frissíti a bőröd.  A kamillát úgy használhatjátok a legkönnyebben, ha vízzel felforraljátok, majd miután lehűlt vattapamacsot belemártva töröljétek át vele az arcotokat, ezt egy nap kétszer megismételhetitek. 

Paradicsom: volt szerencsém kipróbálni a paradicsom jótékony hatását is, így bátran ajánlhatom Nektek is. Én a pattanásra tettem egy vastagabb karika paradicsomot és kb fél óráig pihengettem vele, mondhatom a csúnya pattanás ellen elég hamar hatott. :) A hámlasztó és fertőtlenítő hatása miatt nagyon jó. 

A fogkrémet tulajdonképpen nem nem nagyon javasolják a pattanásra, de biztosan vagytok ti is néhányan akik kipróbáltátok. Én este szoktam bekenni a pattanást, másnap reggel mosom le. Előfordult már, hogy nem értem el vele a kellő hatást, de ha gondoljátok próbáljátok ki. 


Drogériában kapható termékek:
 Ha mégsem bíztok annyira a házi praktikákban, akkor a drogériában kapható arclemosókat, tonikokat próbáljátok ki. 
Az általam ismerteket gyűjtöm össze számotokra, de azt még egyszer megjegyzem, ha kipirosodást éreztek, akkor legjobb, ha váltotok. 
  - Clean & Clear - Mitesszer elleni gél, 
                              Tonik érzékeny bőrre 
                             Mitesszereltávolító tonik. 

 - Garnier Mitesszer eltávolító bőrradír : azok számára ideális, akiknek mitesszeres a bőrük, és gyökerestől szeretnének megszabadulni tőlük, megakadályozni a visszatérésüket és eltüntetni nyomaikat. Hatékony mikro gyöngyöcskéinek köszönhetően gyökeresen távolítja el a mitesszereket.

- Garnier Pure Active : ezt én is használtam, nem rossz, nekem annyira nem vált be, de bátran tudom ajánlani számotokra. A Garnier új mélytisztító terméke az ultra-tiszta bőrért. A higiénikus és könnyen használható keféje egy újszerű mozdulatot tesz lehetővé a jobb tisztítás érdekében.170 rugalmas sörtéjének köszönhetően, alaposan tisztítja a legnehezebben elérhető helyeket, eltávolít minden jellegű bőrhibát: elhalt hámsejtek, pattanások és nyomaik.

- Nivea : ezek a termékek váltak be nálam a leginkább. Az én bőrömnek megfelelő, próbálom gyakran a Nivea termékeit vásárolni. Jelenleg az Aqua Sensationt használom, arctisztításra tökéletes.

A pattanásomra tinikoromban a háziorvosom írt egy nagyon jó gyógyszert. Szintén adagolófejes volt, nem volt épp a legjobb illatú de antibiotikumos hatása miatt a pattanásokon is segített: ez pedig a dalacin. Csak receptre kapható - nem tudom azóta változott e. De tudom számotokra is ajánlani. 
Nagyon vigyázzatok a nyomkodással is és próbáljatok tiszta kézzel nyúlni az arcotokhoz. Rengeteg baktériumot vihetünk így a bőrre, ami segíthet az akné kialakulásában. 

Viszont ha nem bírtok vele, egyre csúnyább javaslom, hogy forduljatok orvoshoz, biztos vagyok benne, hogy tud segíteni és szép lesz arcbőrötök. 

Remélem tetszett ez a kis gyűjtemény és megfogadtok néhány tanácsot.

Ha kérdésetek, kérésetek van, keressetek minket emailben vagy facebookon. 
Szép estét!

Eszter


 __________________________________________________________________________________

Keressetek minket: 

Email : mindiglegyboldog@gmail.com
Facebook :  https://www.facebook.com/mindiglegyboldog1

ééés .. 
Tovább gondoltam a könyvajánlós bejegyzést, egy olyannal, hogy filmet is ajánlhattok számunkra, továbbá a blog olvasói számára.
Tehát, bővítve: Várjuk könyv vagy filmajánlóitokat, amelyeket szívesen megosztanátok velünk, mutassátok be kedvenceiteket, egy ismertetőben, majd küldjétek el a mindiglegyboldog@gmail.com címre, egy olyan névvel, amivel szeretnétek, hogy kikerüljön a blogra.
Várjuk szeretettel! Írjatok

Miteszerek (nyílt comedók). Ezek hasonlítanak a zárt comedókhoz, azonban sötétre elszíneződnek és a bőr felszíne felé nyíltak, így a tartalmuk ki tud ürülni. Pattanások. A pattanások a bőr felszínéből kiemelkedő pirosas foltok, melyek a szőrtüsző gyulladása vagy fertőzése miatt alakulnak ki.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/299/mi-az-az-akne
Miteszerek (nyílt comedók). Ezek hasonlítanak a zárt comedókhoz, azonban sötétre elszíneződnek és a bőr felszíne felé nyíltak, így a tartalmuk ki tud ürülni. Pattanások. A pattanások a bőr felszínéből kiemelkedő pirosas foltok, melyek a szőrtüsző gyulladása vagy fertőzése miatt alakulnak ki.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/299/mi-az-az-akne

You Might Also Like

0 megjegyzés