Filmajánló ~ Hallgass a szívedre

5/20/2015 11:34:00 de.

Sziasztok!

Ismét érkezem egy bejegyzéssel, méghozzá egy filmajánlóval. 
A legközelebbi bejegyzésben igyekszem valami szépség/makeup/ smink vagy frizura bejegyzéssel készülni. 

De most egy olyan filmet mutatok be számotokra, amit már pár éve láttam. De azt gondolom, hogy érdemes megnézni, főleg, aki szereti a drámai, romantikus filmeket. 


Ha jobban belegondolsz, talán neked is volt már az életedben olyan, amikor nem is számítottál rá és történt egy váratlan, meglepő dolog. Akár az iskolában vagy már később, esetleg csak úgy hirtelen "ott termett" a szerelem. Egy olyan valaki, aki teljesen felforgatja, megváltoztatja az életedet. 
Szerintem vagyunk páran akiknek már volt ilyenben része. Lehet, hogy elsőre meglepő és furcsa, de azt az érzést és élményt nem hozza vissza semmi más. A pillanatnak élünk, a boldogságnak. 
... a Hallgass a szívedre című film megható és magával ragadó. 

Személy szerint vannak olyan napjaim, amikor érzelmes filmeket nézek, olyanokat, amiktől teljesen átértékelek mindent. Így történt a Hallgass a szívedre című filmnél is. 
Talán volt egy unalmasabb délutánom és az egyik barátnőm ajánlotta ezt a filmet. Általában mindig megnézem előtte az előzetest, mégis mire számítsak, - nem tudom ez jó e vagy sem - én megnéztem, de igazából nem derült ki belőle, az ami végül is a film végén kiderült. 

Hallgass a szívedre /Listen to your heart/

A színészekkel kapcsolatban írnék elsőként.
A főszereplők jól játsszák a szerepüket, de számomra mindegyik ismeretlen. Ami végül is nem baj, de általában mindig ismert színészek filmjeit nézem - de ismétlem magam ezzel nem volt semmi probléma. - mert kellemesen csalódtam abban, hogy számomra ismeretlenek, szépen alakították a rájuk szabott szerepet, természetesek voltak -emberiek-

A film egyébként 2010-ben jelent meg. 

Nézzük a film történetét: 


A főszereplő Danny, pincérként dolgozik New Yorkban, hogy később álmát valóra váltsa és dalszerző lehessen. Nem is sejti, hogy élete hamarosan megváltozik, amikor egy fiatal lány tér be az étterembe, rögtön megtetszik a fiúnak, de arra nem számít, hogy a lány hallássérült, továbbá egy gazdag családból származik, akik szigorúan nevelik őt. Danny beleszeret a Arianába, aki aztán viszonozza a fiú érzelmeit, de családja végig ellenzi a kapcsolatukat és nagyon sok konfliktusba keverednek emiatt. Danny végig kitart a lány mellett, megmutatja neki az életet, a szerelmet,  mindent megtesz, hogy boldogok lehessenek, semmiben sem akadályozza az, hogy nem hallja a lány, jelbeszéddel kommunikálnak egymással, Danny közben csodálatos dalokat, ír és zongorázik. 

Viszont, mint minden drámai filmben, ebben is meglesz a csavar, amibe tulajdonképpen az ember szíve belefájdul. Itt van a két fiatal, szeretik egymást, ám mégsem lehetnek boldogok. 
Az ember átértékeli az életét, és higgyétek el nem egy tipikus  végkifejletű dráma mint a legtöbb, hanem tényleg belegondolsz a főszereplők helyzetébe, van mondanivalója, egyszerre szól az örömről és bánatról, az életről.
Csodálatos időszakot töltenek együtt, ez az igazi feltétel nélküli szerelem, az elfogadás, a kölcsönös megbecsülés, ami minden ember számára megható és megindító lehet. Ezt pedig a film megnézésével lehet csak megérteni.

Így a bejegyzést írva, gondoltam leírom Nektek az egész történetet, de aki még nem látta, nem szeretném elárulni a végét. Nézze meg mindenki, úgy gondolom megváltozik az életről alkotott véleményetek. 
A múltkori bejegyzésben írtam a Nagy Ő-ről, de talán a film is megmutatja azt számotokra, amire szükség van egy igazi jól működő kapcsolathoz. 
Add önmagad, teljes szívből szeress és fogadd el a másikat. 


Itt pedig a film előzetese / bocsánat, csak angolul találtam meg / 


Ha nem sajnáljátok rá az időt, mindenképp ajánlom. A zsebkendőket készítsétek elő. ..

    "Tudod, szerelem voltál neki első látásra. Mikor rólad beszélt, óva intettem. Azt mondtam, hogy nehéz lenne, hogy lehetetlenség. Azt tanácsoltam, hogy hagyja, és tudod mit mondott? Nem hagy ki valamit, ami remek lehet, csak mert egyszerre nehéz is. Ha rám hallgatott volna, a legcsodásabb dolgot hagyta volna ki."

___________________________________________________________________________________

Felhívás

Tovább gondoltam a könyvajánlós bejegyzést, egy olyannal, hogy filmet is ajánlhattok számunkra, továbbá a blog olvasói számára.
Tehát, bővítve: Várjuk könyv vagy filmajánlóitokat, amelyeket szívesen megosztanátok velünk, mutassátok be kedvenceiteket, egy ismertetőben, majd küldjétek el a mindiglegyboldog@gmail.com címre, egy olyan névvel, amivel szeretnétek, hogy kikerüljön a blogra. / INFÓK/

Továbbá ...
Ha esetleg van valamilyen téma, ami érdekelne titeket, olvasnátok róla -főképp az én saját véleményemet, tapasztalataimat - akkor kérlek  írjátok meg itt, facebookon vagy esetleg email-ben.
Ne felejtsétek a blog azért jött létre, hogy a TI problémáitokon segítsünk, írjunk néhány bátorító szót.


Kövessetek minket a Google+-on  -Mindig légy boldog 
Facebook: https://www.facebook.com/mindiglegyboldog1
Elérhettek minket email-ben : mindiglegyboldog@gmail.com


You Might Also Like

0 megjegyzés