Filmek őszi napokra - kedvenc filmjeim összeállítása

11/21/2015 03:51:00 de.

Sziasztok!


Ma esős napra ébredtem, nem sok dolgom akad mára a takarításon kívül ezért úgy döntöttem, hogy filmezni fogok úgysem lehet csinálni semmit most a szabadban. Mivel gondolom ezzel nem vagyok egyedül, és többen vagyunk, akik keresik a megfelelő filmet egy jó kis időtöltésre vagy csak párotokkal, barátnőtökkel tartanátok filmes délutánt, akkor a következőkben a kedvenc filmjeimet próbálom Nektek összeállítani egy kis ajánlóval.



Kedvenc filmjeim borús őszi napokra: 

A másik Boleyn lány: /The other Boleyn Girl/

Műfaj: angol filmdráma
Szereplők:  Boleyn Anna - Natalie Portman
                   Boleyn Mária - Scarlett Johansson
                   VIII. Henrik- Eric Bana

Történelem rajongó lévén nem volt kérdés számomra ez a film, főleg ilyen főszereplőkkel. A Boleyn család mindenáron magasabb hatalomra törne, a két lány édesapja mindent megtesz, hogy lányai ebbe a világba belecsöppenjenek. VIII. Henrik udvarában aztán minden megváltozik és a két lány rivalizálni kezd egymással, de csak Mária marad önmaga. VIII. Henriknek elsőként Mária tetszik meg, aki törvénytelen gyermeket szül neki. Anna ezt látva mindent elkövet, hogy Henrik az övé legyen, képes a húga ellen fordulni, hogy Henrik felesége legyen. A történelmet ismerve azt hiszem tudja, hogy mi fog történni... 
A filmet ajánlom aki szereti a középkori kosztümös filmeket és esetleg Natalie Portmant vagy Eric Bana-t. 




A Karib-tenger kalózai trilógia /Pirates of the Caribbean/
 Műfaj: amerikai kalandfilm
Szereplők: Jack Sparrow - Johnny Depp
                  Will Turner - Orlando Bloom
                   Elizabeth Swann - Keira Knightley
                  Barbossa kapitány - Geoffrey Rush
                  Norrington- Jack Davenport

A másik kedvenc kosztümös filmem, azt hiszem sokak által ismert kalózos film. Bevallom őszintén azért csak a trilógiát írtam, mert a 4. része nem lett épp a kedvencem. De meg kell említenem Penelopé Cruzt, aki Johnny Depp oldalán szerepel a 4. részben.
Nos a trilógia: Jack Sparrow kapitány Port Royalba érkezik, ahol aztán érdekes dolgok veszik kezdetét. A Fekete Gyöngy a városba érkezik, majd egy félreértés miatt elrabolják a kormányzó lányát Elizabeth-et. Will szövetséget köt Jack-kel, hogy segítsen megmenteni a lányt, hiszen ő ismeri a Gyöngyöt, közben pedig mindenféle titokra fény derül, de Barbarossa kapitánnyal és ördögi legénységével le kell számolniuk. 
A második részben Beckett  megakadályozza, hogy Elizabeth és Will egybekeljenek. Letartóztatja mindkettőjüket, a feltétele pedig Jack Sparrow kézrekerítése. Will elindul, hogy megtalálja a kalózt és reméli, hogy segítségével Elizabeth-et ki tudja szabadítani. Jack azonban feladattal bízza meg, mert egy régi szerződés miatt a rettegett Davy Jones adósa. Jack mindent megtesz, hogy megtalálja a Bolygó Hollandi kapitányának szívét, amivel úgy sejti megszüntetheti a szerződést. 
A harmadik részben a legénység élükön Willel, Elizabeth-tel és Barbarossa kapitánnyal igyekeznek megtalálni és kiszabadítani Davy Jones börtönéből Jack Sparrow-t. Addig pedig hosszú és kalandos utat kell megtenniük. A részben egyesülnek a kalóz kapitányok, akik együttes erővel és a kiszabadított Jack Sparrow-val megpróbálnak leszámolni Davy Jones-sal és a Kelet -Indiai társasággal....

 Magic Mike 
 Műfaj: amerikai vígjáték
Szereplők: Mike Martingano- Channing Tatum
                  Adam- Alex Pettyfer
                   Dallas - Matthew McConaughey
                   Ken - Matt Bomer

Ezt a filmet inkább csak Channing Tatum  miatt szeretem, azt hiszem nem kell magyaráznom miért. Aki ismeri a filmet szerintem nem elég egyszer megnézni, ilyen őszi délutánra pedig pont alkalmas :) 
A több téren is tehetséges és rendkívül sármos férfi azzal tölti a napjait, hogy az Amerikai Álmot hajszolja, a lehető legtöbb módon: tetőkkel és autókkal dolgozik, vagy bútorokat tervez tampai otthonában. Éjszakánként pedig varázslatos ember lesz. Egy csak férfiakat felvonultató revü műsor fő attrakciójaként Magic Mike évek óta vetkőzik a Club Xquisite színpadán, ahol eredeti stílusban előadott, lehengerlő mozdulatokkal kápráztatja el a közönséget. Minél jobban elcsavarja a nők fejét, azok annál több pénzt hagynak a klubban, és Dallas (Matthew McConaughey), a szórakozóhely tulajdonosa ennek csak örülni tud. Miután fantáziát lát egy általa csak Kölyöknek becézett srácban (Alex Pettyfer), Mike a szárnyai alá veszi a 19 éves fiút, és bevezeti a tánc, a bulik, a csajozás és a laza pénzszerzés világába. (port.hu)
 

A feláldozhatók /The Expendables/ 
 Műfaj: amerikai akciófilm
Szereplők:  Barney Ross- Sylvester Stallone
                   Lee Christmas- Jason Statham
                   Ying Yang -Jet Li
                   Gunnar Jensen -Dolph Lundgren
                  James Monroe- Eric Roberts
                  Tool - Mickey Rourke
                  Mr.Church - Bruce Willis 
                  Trench - Arnold Schwarzenegger 
Nem tudom csajok hányan vagyunk így, de én például szeretem az akciót, főleg ha egy szenzációs szereplőgárda alkotja. Mivel Jason Statham a kedvenc színészem, nem csoda, hogy A feláldozhatók c. filmet és annak további két részét százszor láttam már, sőt lassan kívülről tudom. Számomra megunhatatlan. Ha egy igazi izgalmas, poénokkal teli, akciót szeretnétek látni, olyan szereplőkkel, mint a fentebb említett Stallone, Statham, Jet Li, semmiképp ne hagyjátok ki. 
Barney Ross egy zsoldos csapat vezetője, akik képesek mindent megtenni a feladat érdekében. Az első részben Church olyan feladattal bízza meg őket, amit más nem vállalna el. Egy Garza nevű tábornok sakkban tarja az embereket Vilena szigetén. Barney csapatának a feladata lesz, hogy az öbölben rendezzék a viszonyokat és elkapják Garzát. 
A második részben Church ismét összehívja a csapatot, akik egy nővel bővülnek, hogy megtaláljanak egy számítógépet,  amely megmutatja a hidegháború után a Szovjetunióban elrejtett 5 tonna finomított plutónium lelőhelyét egy bányában. Rossnak és csapatának meg kell találniuk Jean Vilaint, aki szörnyű körülmények között dolgoztatja a férfiakat. 
A harmadik részben Rossnak kellemetlen élményben lesz része , amikor váratlanul megjelenik egykori társa akivel régen megalapították a feláldozhatókat. Barney le akar számolni Stonebanks-el aki pedig ki akarja iktatni a Feláldozhatókat. Barney úgy dönt frissít a csapatán több fiatallal, régi barátai ezt rossz szemmel nézik. Több bukott akció után újra összeáll a csapat és együtt szembe szállnak Stonebanks-el.
További kedvenc Statham filmeim, akit érdekel: A kém, A szállító, A biztonság záloga, Parker

A nagy nap /The big wedding/ 
Műfaj: amerikai romantikus vígjáték
Szereplők:  Ellie Griffin-Diane Keaton
                   Missy O'Connor-Amanda Seyfried
                   Don Griffin-Robert De Niro
                   Monaghan atya-Robin Williams
                   Lyla Griffin-Katherine Heigl
                  Jared Griffin-Topher Grace
                  Bebe McBride-Susan Sarandon
                  Alejandro Griffin- Ben Barnes
Egy őszi délutánra pont kellemes film. Azt hiszem jókat fogtok nevetni, igazi vígjáték remek szereplőkkel. 
A rég elvált Don  és Ellie Griffin  kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe  persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace  sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy családja is megérkezik.
Anyád napja
Műfaj: amerikai romantikus vígjáték
Szereplők:  Charlotte 'Charlie' Cantilini - Jennifer Lopez
                   Viola Fields -Jane Fonda


                   Dr. Kevin Fields- Michael Vartan
                   Ruby - Wanda Sykes
Egy régi kedvencem, ami mindig jobb kedvre derít. A főszerepben: Jennifer Lopez megismerkedik élete szerelmével, akivel a közös jövőjüket tervezik. Ám arra nem számít, hogy élete szerelmének édesanyja minden vágya, hogy meghiúsítsa a tervezett jövőjüket.  Viola ugyanis retteg attól, hogy elveszíti a fiát, ezért a lehető legrosszabb anyóssá változik és mindent elkövet, hogy elüldözze Charlie-t, aki azonban nem ijed meg anyósától. Vicces események sorozata veszi kezdetét, amikor Viola fia egy időre elutazik a két nő pedig együtt marad a lakásban.







Sissi I. II.III.
 Műfaj: osztrák-német romantikus film
Szereplők: Sissy-Romy Schneider
                   Ferenc József- Karlheinz Böhm
                  Ludovika-Magda Schneider
                  Zsófia, Ferenc József anyja -Vilma Degischer

Egy örök klasszikus, amit az évek alatt sem tudtam megunni. A kosztümös filmek közül talán a legnagyobb kedvencem, szép és kedves film. 
Talán mindenki sejti, hogy a Romy Schneider által megformált régi Sissi filmre gondolok. A történet szerint Sissi Bajorországban él testvéreivel és szüleivel. Sissi mindenben különbözik nővérétől, szívesen lovagol, vadászik a papájával, érdeklik az állatok és a természet. Bécsből aztán levél érkezik, mivel a császárt házasítani szeretné édesanyja, Zsófia főhercegné. Ludovika Sissi édesanyja kapva-kap az alkalmon, hogy nagyobbik lányát Helenét a császárhoz adja. Az ifjú Ferenc József a család utazása során véletlen találkozik Sissivel, aki nagyon megtetszik a császárnak ... 
A további részek : Az ifjú császárné melyben Sissi nehezen viseli az udvarban megszokott szabályokat, majd újszülött gyermeke nevelésében sem engedik, hogy részt vegyen. 
A harmadik egyben utolsó rész Sorsdöntő évek, melyben Sissi megbetegszik, az orvos pedig klímaváltozást javasol a császárnénak. Sissi Madeirán, majd Korfun próbál meggyógyulni, ahol meglepi őt édesanyja és lassan- lassan Sissi is meggyógyul.


További kedvenceim, ha ezek közül nem tudnátok választani: Don Juan de Marco (egy régi klasszikus film), Séta a múltba, Kedves John, Step Up, Trója, Gladiátor, Star Wars, PS.I love you.
Teljen jól a hétvégétek :) 
Eszter 



__________________________________________________________________________
Kövessetek az új blogomon is : ASTOR VILÁGA  

You Might Also Like

0 megjegyzés