Szerelem - és minden ami vele jár!

7/30/2015 11:22:00 de.



Sziasztok!

Most egy kicsit a lélek dolgaival foglalkoznék, a szerelemmel és annak pozitív és negatív velejáróival...
Biztos, Ti is tapasztaltatok már egy s mást, amit szívesen megőriztek a szívetekben vagy inkább fénysebességgel kitörölnétek onnan.

"Azt hiszem, nem is veszek levegőt, amikor nem vagyunk együtt (...). Ami azt jelenti, hogy amikor hétfőn reggel találkozom veled, már hatvan órája nem lélegzem. (...) Amikor külön vagyunk, csak rád gondolok, és amikor együtt vagyunk, csak pánikba esem. Mert minden másodperc nagyon fontosnak tűnik. És mert annyira elveszítem a kontrollt, nem tudom visszafogni magam. Már nem is a sajátom vagyok. A tiéd vagyok, és mi lesz, ha úgy döntesz, hogy nem akarsz engem? Mert hogyan is akarhatnál úgy, ahogyan én akarlak téged?" (Rainbow Rowell)

Minden egy rózsaszín köddel kezdődik!! Nos, azt hiszem teljességgel így van, szinte (ahogy az idézetben is) minden pillanatunk a szerelmünk körül forog, lehetetlen elképzelni nélküle a napunk, a percünk a másodpercünk. DE ez így is van jól, amikor az ember szerelmes, teljesen másképp látja a világot, másképp éli meg a napokat, szárnyal és ahogy mondani szokták - madarat lehet fogatni vele- olyan boldog. 

Aztán egyre jobban sűrűsödnek a napok, telik az idő közben pedig halványulni kezd a rózsaszín köd?

A következőkben igyekszem saját ,személyes vagy hallott, látott tapasztalataim alapján bemutatni nektek mi is történhet ilyenkor, vagy ha az egyik fél kissé megváltozik.

Lehet nem mindenki ért velem egyet, de mint említettem ez saját és mások által tapasztalt dolgokat próbálok Nektek bemutatni. 

Amikor azt érzed, hogy kissé halványul a köd, kicsit mások vagytok Te is, Ő is, el kell gondolkodni azon, hogy tényleg így van e? Mi változott és miért? 
Fontos, hogy mindig őszinték legyetek egymással, mindent megbeszéljetek, még ha az a másiknak nem is tetszik így tudtok mindenféle kérdésben a jövőtöket illetően előbbre jutni. Úgy gondolom a kölcsönös bizalom fontos... és ne feledjétek mindenkinek vannak hibái és hibázhat az ember. 
Többen beleesnek abba a hibába, hogy egy vita során felhozzák a régi sérelmeket, amiket akkor látszólag megbocsátottak, de mégis a párjuk orra alá dörgölik. Jó ez? Újra felszakítani a sebeket, előröl elkezdeni a hónapokkal azelőtti történéseket, belevéve a mostaniakat? 

Azt gondolom, ha nem álltok meg a problémáknál megbeszélni azokat, csak gyűlnek össze, később komoly és megfékezhetetlen gondok származhatnak belőle. 

De még szeretjük egymást ? Ugye szeretjük egymást? - nos a kérdésben ott van az az óriási bizonytalanság is, ha Te sem vagy biztos magadban, hogy gondolod, hogy a kapcsolatotok is az? 
Az embernek nyugodt körülmények között kell átgondolnia a dolgokat. Lehet, hogy volt egy hosszabb időszak, amely problémákkal ,gondokkal teli volt - akár magánéleti, iskolai, munkahelyi - amely kellőképp befolyásolhatja a kapcsolatunkat és megbolygatja az érzéseinket. 
Mert minden megmenthető: menjetek el kettesben moziba, sétálni egy szép helyre, szervezzetek magatoknak randit, mintha az első lenne, meglátjátok felélednek azok a dolgok amelyek az elmúlt pörgős hétköznapokban eltűntek. Fontos, hogy magatokra is fordítsatok kellő időt, szerintem, ha nem olyan nagy a gond köztetek minden újra rendbe jöhet. 

Máshogy viselkedik mint eddig?  - valami történt az elmúlt időben, megváltozott. .. Ez is könnyedén előfordulhat, az emberek változnak.. Ami nem is baj, hiszen egy kapcsolatban mindenki változik valamilyen irányban, kölcsönösen elfogadjátok egymást, megtanultok alkalmazkodni, hiszen ez nagyon fontos, hogy ne csak elvárjunk, mi is alkalmazkodjunk a másikhoz. Ez is sajnos elég sok konfliktushoz vezethet, ha nem vagyunk hajlandóak alkalmazkodni. 
De, ha nincs nagy felfedezés abban, amiért megváltozhatott nem aggódnék. Az gyanús lenne, ha hazugságok köré fonná, a nagy változást. 

Viszont az sem célravezető, ha mindent elnézel és Ő pedig bármit megtehet, beszélhet úgy veled, ahogy azt meg sem érdemled. Még ha egy kapcsolatban élsz is, akkor is a saját életedet TE irányítod, a leghelyesebb mindig az, amit Te gondolsz és amit Te jónak látsz. 
Az emberek könnyedén tudják befolyásolni a másikat és ez a párkapcsolatok legnagyobb részére jellemző is. Ha szerelmesek vagyunk, akkor sokszor beleesünk abba a hibába, hogy könnyen befolyásolhatóak leszünk és elfelejtjük azt, ami számunkra fontos volt, elvakultak leszünk, próbálunk egy olyan képet ráakasztani a szeretett félre, amit mi képzelünk ... és csak később ismerjük fel a valóságot...
 Nem szabad ebbe a hibába esni, később ebből nagyobb bajok lehetnek és szomorú vége lehet a dolognak. 

Ha érzed, hogy nem működik, a dolgaitok és ti is elsiklotok egymás mellett, az ami megvolt köztetek már közel sem olyan mint régen, azt érzed lassan, hogy teljesen másképp érzel, ha több a veszekedés mint egy kedves szó a másik felé, ha nem mint nő tekint rád, ha megaláz, lealacsonyít,  ha már azok a dolgok amik régen fontosak voltak már nem azok a számára és végül számodra sem .. el kell gondolkodni, hogy folytatni kell e ezt?! 
Igaz, nem mindig a szakítás a legjobb megoldás, hiszen, ha két ember szereti egymást meg lehet találni a megoldást, viszont a fentiekben többet felsoroltam ami igencsak befolyásoló tényező lehet, hogy végül el kell engednetek egymást.  

Sosem jó egy ilyen dolog, ha véget kell vetni egy kapcsolatnak, de az sem jó, ha áldozattá válsz és őrlődsz, idegeskedsz, nem jó érzéssel vagy benne a kapcsolatban. Hiszen ennek a boldogságról az együtt megélt dolgokról kell szólnia, nem arról, hogy veszekedtek és nem egyenlően vesztek részt a dolgokban.

Tudom, nem egyszerű az ilyet túlélni, sőt.. de muszáj! Mert nem adhatja fel senki, mi több mindig vár ránk valami új, valami más. . Régi mottóm, ami most is érvényes: Minden rossz után jön valami jó
És biztos vagyok abban, hogy kis idő elteltével megtaláljátok azt az embert akivel boldogok lehettek. 
Ne keressétek görcsösen, el jön az az idő, amikor hirtelen be fog toppanni az életetekbe és azt is nyugodtan elfelejthetitek, hogy :Nekem úgyse lesz már senkim! - DE! lesz! csak először magatokban rendezzétek a dolgokat és higgyétek el, hogy akkor fog "kopogtatni  a szerelem mikor nem számítotok rá"

Fontos, hogy azt csináljátok, amit szerettek: foglaljátok el magatokat : olvassatok, találkozzatok a barátnőitekkel, szórakozzatok, vásároljatok vagy csak nézz meg egy filmet. Azt csináljátok ami Nektek jó. 


 De! Ahogy már említettem, mindenkinek egyenlően kell beletenni dolgokat egy kapcsolatba. Mindenkinek eljön az igazi, akivel boldog lehet, de egy szerelmi kapcsolaton dolgozni kell, újítani, hogy ez a láng fenn maradjon életetek végéig. Ha pedig a rózsaszín köd, már nem is annyira rózsaszín se ijedjetek meg.. Egy idő után átalakul kölcsönös elismeréssé, bizalommá, szerelemmé csak megismerjük párunk azon oldalát is, amely sebezhető, hiszen a köddel ellentétben olyan énje is előjön, amit még az ismerkedési fázisban elrejtett. De ez ránk is igaz. 
Ne aggódjatok minden jól fog alakulni... :) Ne féljetek kimutatni az érzéseteket ! ...és tudjatok bocsánatot kérni és megbocsátani :) 

Eszter
 

___________________________________________________________________________________


Tovább gondoltam a könyvajánlós bejegyzést, egy olyannal, hogy filmet is ajánlhattok számunkra, továbbá a blog olvasói számára.
Tehát, bővítve: Várjuk könyv vagy filmajánlóitokat, amelyeket szívesen megosztanátok velünk, mutassátok be kedvenceiteket, egy ismertetőben, majd küldjétek el a mindiglegyboldog@gmail.com címre, egy olyan névvel, amivel szeretnétek, hogy kikerüljön a blogra. / INFÓK/

Továbbá ...
Ha esetleg van valamilyen téma, ami érdekelne titeket, olvasnátok róla -főképp az én saját véleményemet, tapasztalataimat - akkor kérlek  írjátok meg itt, facebookon vagy esetleg email-ben.
Ne felejtsétek a blog azért jött létre, hogy a TI problémáitokon segítsünk, írjunk néhány bátorító szót.


Kövessetek minket a Google+-on  -Mindig légy boldog 
Facebook: https://www.facebook.com/mindiglegyboldog1
Elérhettek minket email-ben : mindiglegyboldog@gmail.com


You Might Also Like

0 megjegyzés