Tízmilliószoros nap - július 20.

7/20/2015 02:18:00 de.


Sziasztok!

Elnézést a régi bejelentkezésért, de én is pihentem, pihenek és gondoltam addig a blog is pihenhet :) 

A mai napra azonban egy nagyon pozitív dolgot hoztam Nektek, hiszen a mai egy a TÍZMILLIÓSZOROS NAP közül. 

De mi is ez a nap? Miért hívják így?  
Erre most választ kaphattok... 


A napok a tibeti Buddhista valláshoz köthetőek, a Nagy Buddha napokat hívják így. A napokat a holdnaptár segítségével lehet kiszámolni.

A tibeti buddhizmus ezeken a napokon Buddhát ünneplik, a tibeti holdév négy nagy ünnepe Buddha életének egy-egy eseményéről emlékezik meg. A tízmilliószoros napokon  tehát Sziddhárta/Buddha életének eseményeit idézik meg a hívek. A sokszoros teremtőerő pedig egy kis ferdítés: ezeket a napokat erőteljes hatású napoknak hívják, hiszen ilyenkor sokszoros erővel hatnak a gyakorlatok.  
Az első tízmilliószoros napon Buddha csodáit ünneplik a tibetiek. Ez az év tizenötödik napja a tibeti naptár szerint. Az év első két hete azt a tizenöt napot idézi meg a híveknek, amikor a királyi palotába visszatérő Buddha mindennap más csodát mutatott be azért, hogy leendő követőit meggyőzze az általa felkínált út csodáiról és helyességéről.

A második ünnepnapon Buddha születésnapját és megvilágosodását ünneplik a buddhisták. A hagyomány szerint Sziddhárta herceg harmincöt évesen, ötévnyi szerzetesség és harmincévnyi fényűző élet után világosodott meg. Sziddhárta egy nap kimerészkedett a palotából, és annyira megindította a szegénység, amit ott talált, hogy attól a pillanattól kezdve csakis az emberiség fájdalmát és gondjait szerette volna enyhíteni. Végül ezért „fordult vissza” a megvilágosodás kapujából, hogy a nirvánában való feloldódás helyett mindenkinek megmutathassa a megvilágosodáshoz vezető utat.


A harmadik tízmilliószoros napon azt ünneplik a buddhisták, hogy Buddha hét hétre visszavonult a tanítástól, majd ezen a napon mégis megforgatta a Tan Kerekét, és ismét tanítani kezdett, méghozzá ezen a napon tanította meg követőinek a Négy Nemes Igazságot – mely a legalapvetőbb buddhista tanítások egyike (a szenvedéssel, a szenvedés eredetével, a szenvedés megszüntetésével és a szenvedés megszűnéséhez vezető úttal foglalkozik).

A negyedik tízmilliószoros napon pedig arra emlékeznek a tibeti buddhisták, hogy a legenda szerint Buddha az istenek birodalmába látogatott, hogy ott három hónapig tanítsa az isteneket. Célja, hogy anyját megszabadítsa, valamint hogy az istenek javát szolgálja. (kiskegyed.hu)

  Mint olvashattátok egy évben négy ilyen nap van, ilyenkor tízmilliószorosan hat ha pozitívan gondolkodsz, cselekszel. Még ha nem is hiszel ebben, akkor is érdemes egy kis időt magadra fordítanod, ebben sok szerepe van a Hold erejének (telihold és újhold) hiszen ekkor százszorosan kapjuk vissza a dolgokat. Aki hisz a karmában, tudhatja miről beszélek :)  -Adj jót, hogy Te is jót kapj! 
A mai napon tehát a negatív gondolatokat el kell engedni, csak a jóra koncentráljunk. Tarthatunk egy kis önvizsgálatot, meditációt,  átgondolni mit csinálsz rosszul és mi az amivel meg vagy elégedve. Utóbbit és a kívánságaitokat, vágyaitokat összevetve lehet ez egy pozitív nap, hogy ezeket tízmilliószorosan bevonzd. 

2015-ben tízmilliószoros nap még : november 3-án lesz, ez az utolsó az évben. 
2016-ban tízmilliószoros napok: február 22. , május 21,  július 8. , és október 22. 

Legyen szép napotok és teljen pozitívan a nap :) 

Eszter

You Might Also Like

0 megjegyzés