Tippek az őszi fáradtság ellen

9/26/2015 04:08:00 de.



Sziasztok!

Most egy olyan témával szeretnék foglalkozni, ami sokunkat érint és talán megoldást tudok adni erre a dologra.
 Elképzelhető, hogy mindenki érzi ezt de senki sem tudja, hogy ténylegesen miért is van és mi is ez az állapot. Feszültek, túlterheltek, kedvetlenek vagyunk. Ha az ember megfigyeli ebben az esős időszakban legtöbbünknek kedve sincs kimozdulni a lakásból.


Nagyon sokban számít az, hogy ősszel mindenki vagyis többünk elkezdi az év végi hajtást akár a munkahelyen vagy megkezdődik az iskola a hosszú nyári szünet után. Az idő hűvösebb lesz, napfényt alig látunk és tulajdonképpen D-vitamint alig kap a szervezetünk. 
Sokunkat a hosszú szürke idő eléggé zavarhatja, kedvünk is rosszabb lesz. Ilyenkor aztán visszasírjuk a jó időt, a napfényt azt, hogy a szabadban lehettünk. 



A következőkben néhány tippel szeretnék segíteni, hogy a közérzetünk jobb legyen ezekben a borús időszakban. 

~ A legfontosabb, hogy töltsünk időt a szabadban, friss levegőn. 
  Attól még, hogy borongós az idő, köd és eső van nap mint nap, nagyon szép lehet az ősz. Fedezzük fel az ősz szépségeit, ilyenkor a legjobb az erdőben kirándulni, csodálatos környezetben a fák színeit nézni. Fontos, hogy a lakást is kellőképp szellőztessük ki, hogy friss levegőhöz jussunk, akár a borongós időben is. 
Ehhez pedig társul, hogy próbáljunk meg sportolni, mozogni. Legjobb, ha sokat sétálunk a levegőn.
Aki pedig szívesen sportol, biciklizik, fut, továbbra sem hagyja abba, még ha az idő picit rosszabb is. 

~ Hallgassunk zenét 
   Ki nem szereti a zenét, főleg a pörgős, vidám dalokat. Ha, mint a mai napon is esik az eső, próbáljunk meg nem melankolikus dalokat hallgatni, inkább azokat hallgassátok amik jobb kedvre deríthetnek titeket még ebben a borús időben is. 
Az én ajánlásom és egy kedvencem:  




~ Olvassunk könyvet, nézzünk filmet ,sorozatot 
   Ha már beszorulunk a lakásba rossz idő esetén, sosem árt, ha közérzetünk javítása érdekében elolvassuk mondjuk a kedvenc klasszikusunkat vagy egy jó könyvet ami már régóta foglalkoztat, érdekel bennünket. Ha pedig nem könyvet olvasnánk, akkor nézzetek filmet vagy tartsatok a barátnőitekkel vagy szerelmetekkel egy kedvenc sorozat maratont.
 
~ Gyümölcs, zöldség 
     Nagyon fontos, hogy minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, nagyon sok orvos és tanácsadó is ezt ajánlja, hogy elegendő vitamint vigyünk a szervezetünkbe. Egyrészt a megfelelő vitamin pótlására, továbbá az ősz beköszöntével megjelennek a betegségek a sok gyümölcs és zöldség fogyasztásával védekezhetünk ellenük. Továbbá odafigyelhetünk a megfelelő fehérje, zsírok bevitelére, és az előzőekben utalt dologra: D és C vitamin bevitelére. 
Aki szereti a teákat, igyon bőséggel: zöld és fekete teák is sokban segíthetnek számotokra. Az én kedvenceim a gyümölcsös teák :)

~ Barátok, szerelem 
   Még ha rossz is a hangulatod, akkor is jót tehet számotokra, ha találkoztok a barátaitokkal vagy szép pillanatokat töltötök el a párotokkal, szerelmetekkel. 
Ki ne örülne egy jó hangulatú kávézásnak, kakaózásnak a barátnőivel? Vagy egy közös vásárlást ? Ősszel ezeket se hagyjátok ki :) 

~ Bízzatok magatokban 
  Ősszel hajlamosak vagyunk borúsan látni a dolgokat, depresszió is erre az időszakra jellemző. 
Meg kell becsülnünk magunkat, kellő önbizalommal kell nekiindulni minden napnak. Figyelembe kell vennünk, hogy mire vagyunk képesek és szeressünk magunkat, még ha negatív kritikát kapunk akár a munkahelyen vagy iskolában. Attól, még hogy beköszöntött az ősz ugyanolyan emberek vagyunk, figyeljünk magunkra. 

~ Öltözz színesen
  Gyakran nagyon sokan beleesünk abba a hibába, hogy mert ősz és tél van, hideg, sötét rossz idők, szürke, fekete és sötét ruhákban járunk. Bátran próbáljunk meg színesebben öltözni, kedvünket is javíthatja. ( lásd: Őszi divat 2015/16  KATT )



Pihenjünk eleget, ne érezzük a reggeli ébredést nyűgnek, pedig ilyenkor reggelente még sötét is van. 
Szánjunk magunkra elég időt: ahogy az előzőekben is írtam, akár meditációval, kis otthoni tornával, nagyon sokan kipróbálták a jógát, amely jobb közérzetet biztosít számukra. 

Szép napot és további szép hétvégét! 
 Eszter

(forrás: webbeteg.hu) 



Ez természetesen az ember hangulatára nagy hatással van, ám van ennél még lényegesebb dolog, ami hozzájárul a szűnni nem akaró álmosság-és fáradtságérzethez. Ehhez a hormonrendszerünket érdemes górcső alá venni, hiszen többek között a tobozmirigy irányítása alatt állunk, mely a napi ritmusunkért felelős.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/18270/gyozze-le-az-oszi-faradtsagot
A krónikus fáradtság szindróma A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/18270/gyozze-le-az-oszi-faradtsagot
A krónikus fáradtság szindróma A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/18270/gyozze-le-az-oszi-faradtsagot

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Nagyon hasznos tanácsok, nekem ez http://lakberinfo.hu/dekoracio/lakasfelszereles/2015-02-24-illoolajokkal-a-levertseg-es-faradtsag-ellen/ is segíteni szokott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet :) hasznos amit megosztottál :)

      Törlés
    2. Köszönöm a tippet :) hasznos amit megosztottál :)

      Törlés