Őszi bőrápolás

8/31/2014 06:17:00 de.


Sziasztok! Szép hétvégét!


A nyár utolsó hétvégéjén vagyunk, lassan- lassan beköszönt az ősz. Gyanítom nem sokan várják, de maga az évszak szépségéért már szerintem megéri.
Azonban van elég sok hátulütője, hiszen több ruhát kell felvennünk, hűvösebbek a nappalok, ami pedig bőrünket is próbára teheti.
Emiatt is, hogy felkészüljünk a hideg, csípősebb időkre, gondoltam megosztok néhány hasznos tippet, hogy a bőrötök szép maradhasson a rossz időben is.

Bőrünknek a hideg időben szüksége van a hidratálásra, főképp mivel a hideg szeles idő gyorsan kiszáríthatja. Nagyon fontos, hogy bőrtípusunk számára megfelelő krémet vásároljunk. Ajánlatos a vízmegkötő faktorú, hialuronsavas és vitaminos testápoló, ezek az összetevők segítik, hogy bőröd továbbra is rugalmas és egészséges maradjon. A zsíros, normál vagy kombinált bőrre az olajmentes, gél alapú termékek ajánlottak, míg a száraz bőr sűrűbb állagú krémeket igényel.


Elsőként olyan termékeket mutatnék be, amelyeket a drogériákban kaphattok meg és biztos hatást érhettek el velük. 


Neutrogena Tápláló Balzsam (száraz bőrre) 
- Klinikailag bizonyított, hogy a balzsam egyedülálló hidratáló összetétele E-vitaminnal és sarki szederrel természetes módon hat az Ön bőrére és háromszorosára növeli a hidratációt szintjét. A bőr egészséges látványt nyújt, napról-napra puha és hidratált. Érzékeny bőrre is használható.

Neutrogena Fast Absorbing Light Balm
- Hasonlít az előzőekben leírt tápláló balzsamhoz, gyorsan felszívódik és 24 óráig hidratációt nyújt a bőrnek. Fontos tudni, hogy nem hagy zsíros nyomot a bőrön, használata után már öltözni is lehet. Illata frissítő és kellemes. 

Neutrogena Ajakír Száraz, Kicserepesedett Ajakra
- Ezt a jó kis ajakápolót én is gyakran használom. Főként ősszel van nagy szükségem rá. Bátran tudom ajánlani mindenkinek. Gyorsan helyre hozza az ajakszárazságot, nyugtatja, hidratálja és puhává varázsolja az ajkat. 

Shea vaj (többféle változatban)
- Alapvető hatása, hogy a bőrt finomabbá teszi, a ráncokat lágyítja, a bőrirritációkat, pattanásokat csökkenti. A benne található E-vitamin és béta-karotin bőrpuhító, regeneráló hatású. További felhasználási lehetőségek közé sorolható az ekcéma és pikkelysömör tüneteinek csökkentése. A natúr shea vaj fent leírt összetevői miatt magában is, és natúr kozmetikum receptúrák részeként is kiválóan ápolja a száraz, neurodermitiszes, ekcémás bőrt. Hidratálja, megnyugtatja, regenerálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

.. és ajánlom még a Nivea termékeit, melyek többféle vitaminokat tartalmazó testápoló tejeket ajánlanak száraz bőrre. 

Most pedig néhány otthonilag elkészíthető pakolások: :) 

A következő kis módszert már tapasztaltam. Sok helyen lehet olvasni, hogy a méz mennyi mindenre hasznos, természetesen a bőrápolásra is. Önmagában is hidratál és frissít, most pedig néhány változatot hoztam arra, hogyan segíthet a méz a bőrötöknek.

Méz: 
- Egy kanál mézet keverj össze egy tojásfehérjével és reszelt burgonyával. Vidd fel az arcodra és várj, míg megszárad, majd mosd le, a hatás pedig garantált!

- 2-3 evőkanál mézet kicsit melegítsünk meg, majd mikor már test meleg, akkor adjunk hozzá ugyanennyi evőkanál natúr joghurtot, vagy túrót. Vékony rétegben vigyük fel az arcunkra, a nyakunk bőrére és a dekoltázsunkra. Ha túl vastagon kentük fel, akkor egy kis fapálcikával szedjünk le belőle. 
Ha szárazabb az arcunk, akkor a pakolás alá permetezzünk a bőrünkre egy kis ásványvizet, ami a maszk alatt beszívódik a bőrbe. 15-20 perc után töröljük le, majd langyos vízzel öblítsük le és egy száraz törölközővel finom, nyomkodó mozdulatokkal szárítsuk meg a bőrünket. Ismételjük havonta kétszer

Liszt:
 Ezt a módszert állítólag már egy Poppea nevű császárné is kipróbálta. Bármilyen fajta lisztből elkészíthetjük, mivel számtalan hatása ismert a lisztpakolásnak, E és B vitamint is tartalmaz, amely segíti a bőr regenerálódását. 
Szükséges: 2 teáskanál liszt, víz amit felvesz
A liszthez apránként önts egy kis langyos vizet, és folyamatosan keverd, amíg csomómentes péppé nem válik, és annyira sűrű masszát nem kapsz, hogy már kenhető, de még nem folyik, megmarad az arcodon. 

Végül pedig fontos megemlíteni, hogy bőrünk hidratálásához, regenerálódásához elengedhetetlen, hogy sok gyümölcsöt fogyasszunk. Ősszel rengeteg finom gyümölcs érik : körte, szőlő, alma, melyek segíthetnek abban, hogy rengeteg vitamint vigyünk be a szervezetünkbe. Továbbá az olíva is sokat segít a száraz bőrnek. 


Remélem néhány termék elnyerte a tetszéseteket.  Fontos felkészülni az őszre, hiszen bőrünk is megsínyli a hideg időt. Amíg pedig ez bekövetkezik olvassátok blogunkat, élvezzétek a nyár utolsó napját és 

...ne feledjétek: ha bármi kérdésetek, kérésetek van ne féljetek írni : mindiglegyboldog@gmail.com

Eszter

You Might Also Like

0 megjegyzés