Boldogság

3/20/2015 01:28:00 du.

Sziasztok!


Ma elég eseménydús napunk volt, hiszem ma van a tavasz első napja, napfogyatkozást is láthattunk, továbbá a címből következtethető, hogy a mai napon van a Boldogság Világnapja. 

Úgy gondoltam, hogy mivel a mai úgyis különleges, az idő is szép volt, egy kis vidám, boldogságot hozó idézeteket gyűjtök össze számotokra, hogy minél jobb kedvvel  köszöntsük végre a várva -várt tavaszt. 


A boldogság - pozitív érzelmekkel jellemezhető állapot, amely a megelégedettségtől az örömérzésig  terjedhet.  „A boldogság egy olyan ideális állapot, amelyre bár vágyunk, mégsem tudjuk meghatározni, hiszen magában foglalja életünk minden oldalát és ezzel emberi teljességünket.” - írja Delia Steinberg Guzmán.
Úgy gondolom, sokkal jobb érzés örülni, mosolyogni valami okból kifolyólag, mint melankólikus hangulatban lenni. Itt a tavasz, a csodaszép napsütés mely sokkal jobb kedvre deríthet minket. 
Ne felejtsük el, a kis dolgoknak is ugyanúgy lehet örülni, már csak annak, ha látunk egy szép virágot, vagy hogy süt a nap.

A következőkben idézeteket olvashattok: 

"Ez pompás érzés volt, mert felfogtam, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lehetek, ha elengedem a negatív gondolatokat, és csak a jóra koncentrálok, meglátom a szépet a számomra nehezen viselhető dolgokban is, és odafigyelek magamon kívül másokra, hiszen az a fontos, hogy azok, akiket szeretek, boldogok legyenek, ettől pedig én magam is boldoggá válok."
(Leiner Laura)


"Mert mi fontos? Az élet. Más semmi, csak az az egy. Az élet: a nyugodt és megelégedett élet, melyben az ember békét köt önmagával és a világgal, és nem vágyik sehova és semmire, még arra sem, hogy teljék az idő. Ezt talán boldogságnak lehetne nevezni, pedig nem az. A boldogság már nyugtalanító és aggodalmat ébreszt. Félelmet, hogy egyszer véget ér. A nyugalom az maga a végtelenség, bölcs, szelíd, emberséges élet: úgy folyik, hogyha közben véget érne, nem is venné talán észre az ember. "

/Wass Albert/



"A boldogság nem függ a holnaptól, a tegnaptól, s nem függ anyagi javaktól, karriertől sem. S nem függ egy másik embertől sem. Csakis magunktól függ. Magunkban kell először megtalálni, hogy aztán tudjunk belőle másnak is adni. Önzetlenül, csupán a jó szándék által vezérelve. Mert erről kell szólnia az életnek."
(Szalai Vivien)


Mindig marad valami szép, a természet, a napsugár, a gondolat szabadsága, amikért élni érdemes. Erre kell felfigyelni, akkor újra magunkra és Istenre találunk, és meglesz a lelki nyugalmunk. És aki maga boldog, az másokat is boldogít. Akiben bátorság van és önbizalom, az nem pusztul el a bajban.
(Anne Frank)

"Legyél derűs! Programozd át magad a nap minden percében: töltődj fel olyan gondolatokkal, amik többé tesznek! Ha ideges vagy, vagy zavart, próbálj nevetni magadon. Nevess hangosan, nevesd ki azt a nőt, aki aggódik, gyötrődik, és azt hiszi, hogy az ő problémáinál nincs fontosabb a világon."
(Paulo Coelho)


"Legyél boldog, még akkor is, ha sírni kell,
vigyorogj egyedül, hogyha nincs kivel.
Legyél boldog, még akkor is, ha nagyon fáj,
legyél boldog, még akkor is, ha nem muszáj."

(Anonim MC)



Szép hétvégét kívánok :) 



You Might Also Like

0 megjegyzés