Zene, mint terápia

7/23/2014 03:46:00 du.

" Sorsod óriási tablója apró, jelentéktelen részletekből áll össze. Nem is gondolnád. Figyelj a futó pillanatra, sorsdöntő lehet! Aki ezt tudja, annak nincs nagy és kicsi. "Müller Péter


Ezzel a kis idézettel szeretnék bemutatkozni az olvasóknak, Geo vagyok, egyike azoknak a  lányoknak, akik szeretnének segíteni tapasztalatokkal, véleményekkel arra váró társaikon. 
Mert azt leszögezhetjük, hogy kételyt már minden ember érzett számtalanszor az életében, de sokan nem tudjuk, kihez forduljunk. A szüleinknek már ciki szólni, az összes barátnőnk elutazott nyaralni, és nem akarjuk zavarni őket a kis problémáinkkal, és mással nem vagyunk olyan kapcsolatban, hogy elmondjuk ügyes bajos dolgainkat.
Pontosan ezzel a felkiáltással indult a blog, hogy segítsünk. Hogy felvidítsunk ott, ahol csak szomorúság van. Hogy feltámasszuk a reményt, ahol már elfogyott. Hogy újra higgyen, aki már nem tud. :)
Így először a zenét tudnám javasolni a csüggedés ellen, valamint a zenei hang léleknyugtató hatású. Persze, mindenkinek más az érdeklődése és amit kedvel, de van pár kimondottan olyan stílus, ami gyógyír lehet a fájó szívre. Én az R&B-re szavazok, a lassú dallamok és az érzelmekkel teli hangszerek segítségével szinte szárnyra kelnek a tartalmas szövegek. E stílus két koronázatlan királynője pedig Rihanna és Beyoncé, akik számait én nem tudom megunni. Számomra a zene szövege a lényeg, és ők aztán kimondják, amit gondolnak!
Van még egy énekesnő, akit ide lehet sorolni, bár más stílusban dalol: ő Demi Lovato. Bár a pop az ő területe, tartalma túlmutat a zenei műfaján, talán ezért is lett az egyik kedvencem. Rengeteg száma van, amiből bátran meríthet az ember, sokszor meg tud vigasztalni, de el is tud határozni dolgokban. A bejegyzés végére linkelem a szerintem legjobbakat.
Remélem kedvet tudtam csinálni a zeneterápiához, higgyétek el, sokat tud segíteni! 
További szép estét és napot:
                                               Geo



  



You Might Also Like

1 megjegyzés