Októberi filmbemutatók

10/19/2015 06:54:00 de.

Hét indítóként csokorba gyűjtöttük nektek - a teljesség igénye nélkül - azokat a filmeket, melyek október második felében kerülnek a hazai mozikba.
Eszter egy korábbi cikkében már összefoglalta Nektek a 2015-ös őszi-téli filmeket, de most így félhavi bontásban is bemutatjuk nektek miért érdemes kimozdulnunk otthonról.

Sicario – A bérgyilkos

Magyar bemutató: 2015. október 22
Műfaj: Akció, Dráma, Krimi, Thriller
Rendező: Denis Villeneuve
Szereplők: Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jon Bernthal

Az emberrablási ügyekre specializálódott FBI ügynök, Kate Macy és csapata egy bevetés során falba temetett, rothadó hullákra bukkan a Diaz család házában. Kate-et ezután felkérik, hogy vegyen részt egy titkos akcióban az Egyesült Államok és Mexikó területén ténykedő hírhedt Diaz klán és vezetője, a véreskezű drogbáró elfogására. A klán a könyörtelen Sonora kartell tagja, amely a drogcsempészettől az emberrabláson át a hidegvérű kivégzésekig a szervezett bűnözés minden területén jelen van a közép-amerikai régióban. A mexikói bűnbanda terjeszkedését egyre nehezebb megfékezni, a korrupcióban már több ügynök is érintett. Egy kolumbiai bérgyilkos, Alejandro és Matt Graver különleges ügynök vezetésével szigorúan titkos egység indul Ciudad Juarez felé. Az idealista Kate a csapat egyetlen nőtagjaként szintén velük tart, és hamarosan olyan véres háborúban találja magát, ahol az ellenfél semmilyen szabályt nem tisztel. Őrült gyilkosok és ártatlan emberek egyaránt áldozatul esnek a sötét, alvilági küzdelemnek, amelyben tiszta eszközökkel, úgy tűnik, lehetetlen igazságot szolgáltatni.


Az ételművész 

Magyar bemutató: 2015. október 22.
Műfaj: Vígjáték, Romantikus
Rendező: John Wells
Szereplők: Bradley Cooper, Alicia Vikander, Jamie Dornan, Lily James, Sienna Miller, Uma Thurman, Emma Thompson

Adam Jones (Bradley Cooper) séfnek mindene megvolt és mindent elvesztett. A két Michelin-csillaggal kitüntetett szakács igazi rocksztárnak számított a pályáján, az ehhez kapcsolódó rossz szokásokkal együtt. A párizsi gasztronómiai élet fenegyereke mindig különcnek számított a szakmájában és kizárólag az érdekelte, hogy bombasztikus ízkombinációkat és ételkölteményeket találjon ki. Ahhoz azonban, hogy megnyithassa saját éttermét és megszerezze az áhított harmadik Michelin-csillagot, a legjobb formáját kell hoznia és jól is kell viselkednie, főleg a gyönyörű Helene (Sienna Miller) miatt. Az Ételművész egy hihetetlenül szórakoztató és érzelmes történet az étel szeretetéről, a szerelemről és a második esélyekről.




Macbeth

Magyar bemutató: 2015. október 29.
Műfaj: Dráma, Történelmi
Rendező: Justin Kurzel
Szereplők: Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis, Elizabeth Debicki, Sean Harris

Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája a XI. századi Skóciában játszódik, főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumává váltak. Macbeth (Michael Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére. Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (az Oscar-díjas Marion Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt és ő kerül a trónra. A véres tett persze továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre merül a hatalom megtartásáért folytatott harcban.


Libabőr

Magyar bemutató: 2015. október 29.
Műfaj: Horror, Vígjáték
Rendező: Rob Letterman
Szereplők: Odeya Rush, Jack Black, Halston Sage, Amy Ryan, Dylan Minnette

Ne költözz olyan környékre, ahol horror író él. Zach (Dylan Minette) elköveti ezt a hibát: a édesanyjával új városba hurcolkodnak, és még büszkék is rá, hogy a szomszéd házban a Libabőr-sorozat híres írója R. L. Stine (Jack Black) dolgozik. A srác összebarátkozik a nagy ember lányával (Odeya Rush), és a segítségével beszökik a mester dolgozószobájába.
Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak, és ő a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket.
A srác véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fognia, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók – mielőtt túl késő lesz.





Reméljük kedvet kaptatok egy kis mozizáshoz, és kihasználjátok az amúgy is komor őszi időt egy kis kikapcsolódásra.

You Might Also Like

0 megjegyzés